Вежби

Вежба – Прва Помош

Низ неколку предавања, успеавме со помош на добра интеракција од новите членови, да ги објаснеме основите на првата помш но воедно и да ги поедноставиме најчестите скијачки повреди и како на нив соодветно да реагираме и соодветно да го спроведеме транспортот на повреденото лице. Новите членови имаа можност и преку практични вежби да се стекнат …

Вежба – Прва Помош Read More »

Вежба – Евакуација од жичара

Симулациска вежби за добар план, организација и усовршување на јажевите техники и постапка за евакуирање од жичара во случај на нејзин прекин. Прво и основно правило и императив што треба да се научи е да се верува на опремата, односно да се поткрепиме на истата при изведувањето на една симулациска вежба. Овој викенд успешно се …

Вежба – Евакуација од жичара Read More »

Вежба – Прва Помош

Тимот на МЗСС во изминатов период организираше вежби за Прва Помош. Целта на овие вежби е да се повторат и надополнат знаењата на членовите а воедно и да се усоврши пристапот за работа кон повредените.

Вежба – Евакуација од жичара

Во текот на месец октомври тимот на МЗСС организираше неколку симулациски вежби за евакуација од жичара. Целта на овие вежби беше да се повтори знаењето, но воедно и да се усовршат техниките на евакуација. Евакуацијата на жичара е тимска работа, и сите членови работат координирано и со меѓусебна доверба. Во понатамошниот период ќе бидат спроведени …

Вежба – Евакуација од жичара Read More »