ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА НА

МАКЕДОНСКО ЗДРУЖЕНИЕ НА СПАСИТЕЛИ ВО СКИЈАЛИШТА

ПРИЈАВА ЗА НОВИ ЧЛЕНОВИ

ЗА НАС

МЗСС е состав од врвни професионалци, односно специјализиран кадар во областа на скијањето и медицината.

 Македонското здружение за спасители на скијалишта е основано во 2023 година од група ентузијасти и љубители на скијањето. Во оваа група ентузијасти припаѓаат две лиценцирани медицински лица и обучени и искусни спасители на скијачки терени за пружање прва помош, план и начин за евакуација од жичара, организација и транспорт на повреден. Пред основањето на ова здружение, неговите членови вредно и напорно работеа во рамките на Ски Центар Маврово, континуирано веќе неколку скијачки сезони.

АКТИВНОСТИ

Разгледајте ги активностите на МЗСС

Вежба - Евакуација од жичара

Тимот на МЗСС во месец октомври организираше симулациска вежба на евакуација од жичара