Настани

Ski Cross – Спасувачка Трка Копаоник

Како и предходните години, тимот на МЗСС учествуваше на традиционалната трка во Ski Cross организирана од страна на Горската служба за спасување на Србија во Копаоник. Нашиот тим оваа година успеа да освои 4то место.

Обезбедување на хуманитарен настан

Во рамки на настанот организиран од “Асоцијација за Цистична Фиброза” тимот на МЗСС ги обезбедуваше  учесниците на настанот во искачувањето на Водно. Двајца патролери и две медицински лица беа дел од екипата на МЗСС.

Обезбедување на рагби натпревар

Тимот на МЗСС се погрижи за безбедност на турнирот по рагби организиран од MKD Schools Rugby Tournaments. Нашиот тим составен составен од две лиценцирани медицински лица и двајца патролери водеа ред за безбедноста на играчите. Извршени беа неколку интервенции но за среќа сите беа со полесни повреди.